Wat moet je weten over Google mijn Bedrijf?

Google mijn Bedrijf is een functie vanuit Google waarmee jij je bedrijf in de Maps resultaten van Google kunt laten vertonen. Je kunt dus begrijpen dat dit voor je vindbaarheid enorm belangrijk is. Heel veel mensen zoeken tegenwoordig via Google Maps omdat ze zo naar bepaalde zaken in de nabijheid kunnen zoeken. Voor je lokale SEO is het dus van belangrijk om te kiezen voor Google mijn Bedrijf optimaliseren. Zo vergroot je de kans dat jouw vermelding vertoond wordt in Google Maps en mensen jou gemakkelijker kunnen vinden.

Wat is hiervoor van belang?

Zorg er te allen tijde voor dat je jouw vermelding in Google mijn Bedrijf volledig en accuraat invult. Zorg dus altijd dat je NAP gegevens overeenkomen met je daadwerkelijke gegevens en vul deze volledig in. Vooral je adres is erg belangrijk. Zonder een vast adres zul je ook niet vertoond worden, omdat Google mijn Bedrijf draait op een adres.

Vul verder ook een beschrijving van je bedrijf in. Dit wordt vaak vergeten, maar is belangrijk voor Google om te begrijpen wat je precies doet. Plaats hier ook bepaalde zoekwoorden in waarop je gevonden wilt worden. Zo vergroot je de kans om vertoond te worden op deze zoekwoorden.

Reviews

Tot slot dien je ervoor te zorgen dat je actief reviews gaat verzamelen. Reviews zorgen niet alleen voor betrouwbaarheid bij de bezoeker, ook voor Google is het een belangrijke ranking factor. Google zal altijd de voorkeur geven aan bedrijven met meer goede reviews als alles gelijk zou zijn met de concurrent. Goede reviews geven namelijk betrouwbaarheid, ook bij Google.